Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8
kiełbasa 2
cebula 3
sól
pieprz
bazylia
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaki.

Ziemniaki przecinamy wzdłuż,wydrążamy łódeczki .Miąższ lekko blenderujemy na wiórki dodajemy kiełbasę w kostkę i cebulę .Cały farsz przyprawiamy przyprawami do smaku.Łódeczki z ziemniaków smarujemy lekko musztardą i nakładamy farsz następnie plasterek sera lub wiórki , posypujemy bazylią . Pieczemy w piekarniku około 40 min z termoobiegiem w 170 stopniach . Polecam dodatki keczup i barszcz czerwony .Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 28.03.2013 15:54
Wyglądają przepysznie- brawo za wykonanie
iwi 24.03.2013 08:27
Ciekawy pomysł.
Dorian 23.03.2013 23:25
apetyczna kolacja
Janina 23.03.2013 20:24
Ciekawy przepis
paulina2157 23.03.2013 20:15
pysznie wyglądają
angelika14 23.03.2013 18:47
świetny pomysł na ziemniaka, w końcu koniec ze zwykłym i nudnym obiadem
Pietruszka 23.03.2013 18:47
fajne te ziemniaki:)
Bernadeta1 23.03.2013 18:15
smaczne ziemniaczki
pestka 23.03.2013 18:14
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak