bitki wołowe

bitki wołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    1 kg
  • cebula biała

    2
  • marynowane ostre papryki

    2
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 (z ogórków kiszonych)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić w poprzek włókien w plastry,posolić i rozbić.cebulę pokroić w plastry i chwilkę poddusić na oliwie.dodać plastry mięsa i obsmażyć z obu stron.podlać wodą i dodać pokrojoną paprykę.pod koniec dodać wodę z ogórków i dalej dusić do miękkości.pod koniec zaprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

05.07.2011 12:23
smakowite

marcia71

05.07.2011 12:01
uwielbiam bitki

gosia47-47

06.05.2011 15:46
mniam

Kate131

01.12.2010 08:24
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat