Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona Garść
zielony groszek Garść
por (biała część) 0,5 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 3 sztuki
ziemniak 1 sztuka
kapusta biała ćwiartka
seler nać 2 łodygi
pietruszka nać Garść
śmietana proc do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna

Zagotować 3 szklanki wody (ok. 750 ml), włożyć skrzydełka z kurczaka lub kostkę rosołową, wsypać pokrojone wszystkie warzywa 2. Dodać pieprz, sól i gotować ok. 25 minut. Dla wzbogacenia smaku do zupy można dodać pół łyżki koncentratu pomidorowego i śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 22.03.2013 16:14
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
Boska_Agatka 22.03.2013 16:11
no no no ale pychotka palce lizać
Janina 22.03.2013 14:50
wiosna przynajmniej na talerzu
Bernadeta1 22.03.2013 14:48
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak