Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa manna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
cukier 2 łyżki
kaszka 4 łyżki
sok malinowy 3-5 (domowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa manna

Dwie szklanki mleka wlać do garnuszka i zagotować. W pozostałej szklance mleka rozpuścić cukier (jeśli domowy sok malinowy jest mocno słodki to można pominąć cukier) i rozmieszać kaszkę mannę. Gdy mleko się zagotuje wlać jednym ruchem zimne mleko z kaszą i cukrem. Zamieszać, najlepiej trzepaczką i gotować aż zgęstnieje, cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki i żeby kaszka się nie przypaliła. Gdy kaszka będzie gotowa, zdjąć z ognia, lekko przestudzić i wymieszać z sokiem malinowym (dałam 3 łyżki). Nałożyć do miseczek i udekorować dżemem lub konfiturą w czerwonym kolorze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.02.2014 22:00
smaczne jest taka manna
Klausia 15.02.2014 13:28
też czasami lubię taką zjeść :D
kate.500 24.12.2013 08:29
pyszna manna
Ada-Gaba 30.10.2013 16:54
pyszne smaki z dzieciństwa
TEtalicha 29.06.2013 14:10
dla dzieci super
Wafelek2601 24.06.2013 19:11
Musi być pyszna
Mati13 28.04.2013 13:33
lekko i pożywnie
Katarzyna59 26.04.2013 18:16
bardzo apetyczna
mysza75 22.03.2013 12:16
Dorota masz rację też taki jadłam jak byłam mała :-)
Łucja 21.03.2013 23:48
dla dzieci w sam raz :)
Dorota37 21.03.2013 11:10
Taka jak z czasów mojego dzieciństwa super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak