Sposób przygotowania

UWAGA: Ta zupa uzależnia :)Na prawdę jest pyszna. Robi się ja bardzo szybko, nie ma wielu składników i w sezonie jest jak znalazł na obiad, na działkę, na piknik... Radzę ugotować od razu duży, 5 litrowy, garnek tej zupy, bo znika bardzo szybko:)

PRZYGOTOWANIE: Sałatę oczyścić, opłukać i osuszoną poszarpać na mniejsze kawałki. Boczek pokroić na cienkie plastry, które po przepołowieniu smażymy w garnku. Gdy są już szkliste, lub lekko podsmażone wrzucamy listki sałaty. Mieszamy, aż sałata stanie się ciemnozielona. Dolewamy do pełna wody, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy. Gdy ziemniaki są już miękkie dodajemy przyprawy: sól, pieprz, 3-4 łyżki octu, i zabielamy jogurtem. Podajemy po zagotowaniu. Moja mama dodawała jeszcze łyżkę cukru, ale to już jak kto lubi... Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Boska_Agatka

    świetna sprawa polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał3

    uwielbiam super i polecam
  • 0
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Robię zupę z sałaty w trzech wersjach :

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !