Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
filet z kurczaka 30 dag
burak czerwony 1 średni
ogórek sałatkowy 1
kapusta pekińska 1 mała
curry 1 łyżka
cebula 1 średnia
ketchup
majonez
przyprawa gyros 1 torebka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Kroki postępowania

1
Fileta umyć, osuszyć, pokroić na kawałki.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z przyprawą gyros. Kapustę pekińską poszatkować, ogórka i cebulę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Sałatka ryżowa foto
2
Buraka umyć, zetrzeć na tarce. Jedną torebkę ryżu ugotować z burakiem, drugą z curry, posolić. Ryż ostudzić.
Krok 2 - Sałatka ryżowa foto
3
W szklanej salaterce układać warstwami: część kapusty pekińskiej, polać ketchupem, ryż żółty, przesmarować majonezem, ogórek, cebula, część kapusty, ketchup, ryż czerwony, majonez, 3/4 kurczaka, kapusta i pozostałe mięso.
Krok 3 - Sałatka ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.04.2013 08:19
Niesamowicie wygląda. Pyszna :)
jozefinach 25.03.2013 10:52
Nigdy nie jadłam takiej sałatki, ale jestem ciekawa jej smaku. Bardzo oryginalny pomysł.
Katarzyna/kate1980 22.03.2013 20:39
ślicznie wygląda
pestka 22.03.2013 08:48
świetna sałatka , z pewnością przygotuję ją wg Twego przepisu
Papryczka 20.03.2013 20:36
brdzo fajna sałatka
Megg 20.03.2013 18:43
super pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak