Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
cebula biała 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 łyżki
sól do smaku
koperek
kasza jęczmienna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej

Kroki postępowania

1
Mięsko wieprzowe po umyciu kroimy w małe kawałki,
Krok 1 - Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej foto
2
pokrojone mięso wrzucamy do garnka dodajemy liść laurowy, ziele angielskie
Krok 2 - Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej foto
3
dodajemy pokrojoną w krążki cebulę oraz kolorowy pieprz, przesmażmy
Krok 3 - Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej foto
4
następnie zalewamy wodą doprawiamy - całość gotujemy przez około 30 minut aby mięsko było mięciutkie.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej foto
5
W 200 ml wody rozrabiamy mąkę i zalewamy mięso, doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej foto
6
kaszę jęczmienna gotujemy wg przepisu na opakowaniu, gulasz podajemy polewając kaszę i całość posypujemy posiekanym świeżym koperkiem
Krok 6 - Gulasz wieprzowy na kaszy jęczmiennej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 05.08.2013 10:43
wygląda apetycznie
MAR3STA 19.03.2013 23:30
jedno z moich ulubionych dań
mysza75 19.03.2013 13:38
Oj zjadłabym taki gulasz :-)
Gracer 17.03.2013 20:01
domowe gulasze najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak