Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1-2
woda gazowana 1/2 szklanki
mąka 2-3 łyżek
sól dosmaku
pieprz dosmaku
cytrynka 1/2
Bułka tarta klasyczna Prymat
filet z dorsza 1-3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście

Odmrożony filet pokroić na większe kawałki(zależy jakiej jest wielkości)Do miseczki wlewamy wodę wbijamy jajka. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny,doprawiamy solą i pieprzem,wymieszać dobrze i włożyć do tego ciasta rybę i moczyć w tym cieście 1 godziny. Potem maczać w bułce tartej. I smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.09.2013 16:42
mniam mniam
sylwiusia055 05.04.2013 08:21
mniam uwielbiam
Wacław 31.03.2013 17:23
dla mnie bomba !
GOSIA18 18.03.2013 10:41
smakowite danie
gusia1000 17.03.2013 21:08
Dobra ryba.
Megg 17.03.2013 19:46
pyszna rybka!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak