Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejska Zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg.
cebula 1 szt.
kiełbasa wiejska 25 dag
jaja 2 szt
masło 1/4 kostki
majeranek 1 łyżka
tłuszcz 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
groch 1/2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska Zapiekanka

Kroki postępowania

1
Groch namoczyć dzień wcześniej, ugotować. Ziemniaki ugotować ostudzić i zmielić. Wymieszać ziemniaki z grochem doprawić dodać 1 jajo.
Krok 1 - Wiejska Zapiekanka foto
2
Masło usmażyć z cebulą i bez cebuli wlać do potrawy dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Wiejska Zapiekanka foto
3
Formę keksówkę wysmarować tłuszczem posypać tartą bułką i włożyć połowę masy ziemniaczanej. Kiełbasę wyłożyć na masę i przykryć resztą masy ziemniaczanej, całość posmarować rozmąconym jajkiem . Zapiekać w piekarniku do zarumienienia się piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni . Podawać z dowolnym sosem i surówką . Na drugi dzień można podać odsmażoną.
Krok 3 - Wiejska Zapiekanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 02.04.2013 14:35
pychotka mniam
19.03.2013 18:28
wygląda apetycznie! pychota!
tomek18 14.03.2013 21:33
pyszniutka
Rafał3 14.03.2013 20:06
świetny pomysł
Boska_Agatka 14.03.2013 20:03
mniam mniam świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak