Drobiowe pulpety ze śliwkami

Drobiowe pulpety ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • pietruszka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mąka żytnia

    1 szkl.
  • suszone śliwki

    1 woreczek
  • sól, pieprz

  • marchew

    1 szt.
  • indyk

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie z przepisem, podanym na opakowaniu. Mięso zmielić, dodać marchewkę, pietruszkę i cebulę startą na tarce. Przyprawić do smaku. Wbić jajko i dodać mąkę i formować kuleczki, wkładając do środka śliwkę. Otoczyć w mące, gotować we wrzątku z kostką rosołową ok. 20 min. Podawać z ryżem i surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

08.01.2012 12:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat