Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka biała z puszki 370 g
przecier pomidorowy 200 ml
koncentrat pomidorowy 80 g
śmietana 12-procentowa 100 g
mąka pszenna 15 g
woda 200 ml
włoszczyzna suszona 15 g
kiełbasa zwyczajna 220 g
cebula biała 100 g
majeranek
sól
pieprz
oliwa
pieczywo

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Najpierw należy drobno pokroić cebulkę i kiełbaskę.
Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
2
Na oliwie należy osmażyć cebulę i kiełbaskę.
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
3
gotujemy wodę z ziarenkami smaku.
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto
4
mieszamy koncentrat pomidorowy z przecierem pomidorowym i przelewamy do wody. Tak samo mieszamy śmietanę z mąką i 3 łyżkami gorącej wody z koncentratem.
Krok 4 - fasolka po bretońsku foto
5
Wszystko delikatnie łączymy i mieszamy.
Krok 5 - fasolka po bretońsku foto
6
Wszystko mieszamy i dodajemy fasolkę z puszki. Dodajemy do smaku sól i pieprz do smaku.
Krok 6 - fasolka po bretońsku foto
7
I tak wygląda efekt końcowy. Fasolka chyba najlepiej smakuje z klasyczną białą świeżą bułką.

SMACZNEGO:)
Krok 7 - fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.03.2013 11:08
dodaje jeszcze sporo boczku
Zosia1 10.03.2013 21:53
uwielbiam fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak