Naleśniki z tuńczykiem

Naleśniki z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1.5 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • gotowy sos czosnkowy(przepis u mnie)

  • pomidory

    2 szt
  • sałata lodowa

  • tuńczyk

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, mleko i jajka połączyć i przygotować ciasto naleśnikowe tak aby nie było grudek.Smażyć naleśniki na tłuszczu z obu stron. Gotowe naleśniki posmarować sosem czosnkowym napełniać farszem kolejno: postrzępiona na kawałki sałatą lodową, łyżeczką tuńczyka, kilkoma kawałkami pomidora, odrobina posiekanej cebuli czerwonej. Wszystko ponownie odrobinę skropić sosem czosnkowym i zwinąć w rulonik. Podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wojtek10_89

04.10.2010 09:37
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat