Risotto Sen Piwosza

Risotto Sen Piwosza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 szt.
  • masło

    7 dag
  • olej

    3 łyżki
  • śmietana

    1 szkl.
  • bulion

    1/2 litra
  • sól, pieorz

  • piwo ciemne

    1 butelka
  • ser żółty

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać ryż i mieszać, aż ziarenka wchłoną tłuszcz i staną się przezroczyste. Następnie powoli wlewać piwo, unikając tworzenia się piany. Potem niewielkimi porcjami dodać śmietanę, a na koniec bulion. Gotować ok. 20 min. Dodać masło, tarty ser, wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut. Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

10.11.2010 17:32
muszę wypróbować

annamariakowalczyk3

27.10.2010 12:52
,mniam

iwona332

25.09.2010 02:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat