Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z razowym tagliatelle

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
udka z kurczaka 2 szt
rosołowe wołowe 200 g
marchewka 2-3 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler kawałek
cebula szt
kapusta biała 1 liść
natka pietruszki pęczek
ziele angielskie 6-7 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
tagliatelle 200-300 g
pora biała część

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z razowym tagliatelle

Do garnka przekładamy umyte mięso, następnie dodajemy obrane i umyte warzywa - marchew i pietruszkę kroimy w plastry, cebulę należy opalić na ogniu, wszystko zalewamy wodą i gotujemy na malutkim ogniu, kiedy się zagotuje ściągamy szumowinę i dodajemy natkę pietruszki, sól pieprz, ziele angielskie i liść laurowy - całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 4 godziny, na koniec doprawiamy do smaku wg uznania. Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie (razowy tagliatelle). Podajemy na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 04.03.2014 13:30
bardzo smaczny
IKrakowianka 13.11.2013 16:48
pyszny rosół
caralajna 25.04.2013 19:22
pysznie wygląda
LoLa 28.03.2013 06:23
no efekcik jest:)
adelajda 20.03.2013 21:12
smaczny ! ja sie skusze na taki makaron ale domowy !
Magda24 15.03.2013 20:14
smaczny, taki inny z grubym makaronem :)
Konczi 05.03.2013 18:52
wygląda smakowicie taki domowy rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak