Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone kąski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
sól
pieprz
majeranek
papryka 1/2 sztuki
pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
bulion 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone kąski

Kroki postępowania

1
1. Pierś z kurczaka kroimy w kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy.
Krok 1 - Duszone kąski foto
2
2. Do mięsa dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę w kostkę.
Krok 2 - Duszone kąski foto
3
3. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Duszone kąski foto
4
4. Podałam je z kalafiorem i sałatką z pomidora.
Krok 4 - Duszone kąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.03.2014 14:40
Dobre to jest.
jasiek 05.03.2013 13:27
świetne, takie delikatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak