Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 250 g
mąka pszenna 300 g
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 70 g
śmietana kremowa 30% lub 36% 120 ml
jaja 6 szt
mąka ziemniaczana 60 g
cukier wanilinowy 2 szt
cukier puder 30 g
płatki migdałowe 200 g
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z migdałami

Ze składników na ciasto ( kończą się na serze twarogowym) ulepić ciasto- wszystkie składniki wymieszać i zagnieść. Schłodzić lekko przez ok 15 minut w lodówce. rozwałkować i umieścić na blaszce. Podpiec lekko w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez ok 15-17 minut.

Masa serowa.
z 7 białek ubić piane. Następnie utrzeć żółtka z cukrem pudrem i wanilinowym następnie dodaj ser (MUSI BYĆ TŁUSTY TWARÓG)mąkę i śmietanę kremówkę. Tą masę należy delikatnie połączyć z ubitymi białkami. masę przelać na ciasto posypać migdałami. Piec w temp. 170 stopni przez ok 70 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.03.2013 00:11
bardzo smaczny
sara1 05.03.2013 08:10
pychotka taki serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak