Mini pulpeciki

Mini pulpeciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    30 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • pietruszka zielona

  • dymka ze szczypiorem

  • bułka tarta

  • mąka

  • jajko

  • koncentrat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrabiamy z jajkiem, solą, pieprzem, posiekaną
pietruszką, posiekaną dymką i szczypiorkiem i
z odrobiną bułki tartej. Z masy formujemy małe
pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące. Gotujemy
w wodzie z przyprawami i kostką rosołową. Gdy będą
miękkie dodajemy koncentrat. Chwilę
gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

01.09.2011 09:52
klopsy są pyszne...

gusia1000

23.11.2010 00:23
Pycha.

Izabela/bella81

23.09.2010 11:15
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat