Ryba po grecku z selerem

Ryba po grecku z selerem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    50 dag
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • jaja

    2 sztuki
  • olej

    do smażenia
  • marchewka

    30 dag
  • pietruszka

    15 dag
  • seler

    10 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po grecku z selerem
Rybę kroimy na porcje. Każdą z porcji oprószamy solą i pieprzem, następnie panierujemy w jajku, mące lub bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Ryba po grecku z selerem
Porcje ryby układamy na półmiskach.
Krok 3 - Ryba po grecku z selerem
Warzywa po oczyszczeniu i umyciu ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej z wodą, dodajemy cebulkę i dusimy, następnie dodajemy warzywa i podduszamy je do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy warzywa do smaku. Na rybę wykładamy gorące warzywa i odstawiamy w chłodne miejsce.
Krok 4 - Ryba po grecku z selerem
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

migotka28

15.02.2014 21:40
moje ulubione danie

olkaaa

11.02.2014 07:50
fajny przepis

m1monika

05.02.2014 12:38
pychotka :-)

PaniMISIOWA

31.01.2014 12:59
apetycznie wygląda

IKrakowianka

20.08.2013 16:56
rewelacyjne danie

Iwusia

10.05.2013 23:02
z selerem jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat