kotlety ziemniaczane z bryndzą

kotlety ziemniaczane z bryndzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • bryndza

    20 dkg
  • ryż

    0,25 szklanki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajka

    4
  • olej

    do smażenia
  • sól i pieprz

    do smaku
  • tarta bułka

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki opłukać i ugotować w mundurkach. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce. Niedogotowany ryż wymieszać z ziemniakami. Dodać roztartą bryndzę, posiekaną pietruszkę i dokładnie wymieszać. Przyprawiać solą i pieprzem.
Formować kotlety, obtoczyć w mące lub tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat