Dynia

Dynia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    85 dag
  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1/2 szkl
  • mąka

    3 łyzki
  • śmietana

    5-6 łyżek
  • koperek

    1 łyżka
  • sól, cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynie umytą, obraną i pokrojoną w kostkę ugotować w niewielkiej ilości wody z mlekiem, Dodać sól, cukier. Do maki stopniowo dodawać śmietanę, dobrze wymieszać. Wlać ja do gotującej się dyni. Wymieszać wszystko i po zestawieniu z ognia posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

12.08.2011 14:06
nie jadam dyni ale muszę zacząć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat