Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z makaronem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wywar: 3 litry
marchewka 3 sztuki
pieczarki 50 dag
pietruszka 1 sztuka
seler 1 plasterek
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżeczki
śmietana
sól
makaron świderki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z makaronem

Wywar zagotowujemy z przyprawami. Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy ją do wywaru gotując około 15 minut. W międzyczasie ścieramy na tarce jarzynowej wcześniej oczyszczone pieczarki i dodajemy do do gotujących się w wywarze warzyw. Cebulkę drobniutko siekamy i podduszamy ją na patelni, a następnie dodajemy do zupy. Zupę gotujemy przez 15- 20 minut doprawiając do smaku solą i pieprzem oraz zabielając śmietaną. Podajemy z makaronem i kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.05.2013 23:12
smaczna zupka :]
IKrakowianka 23.03.2013 20:53
wygląda super
Wafelek2601 23.02.2013 09:58
Pyszna zupka, chyba taką dzisiaj ugotuję
Katarzyna/kate1980 22.02.2013 22:42
super
Rafał10 22.02.2013 18:59
ale bym zjadła
Mati13 22.02.2013 17:00
bardzo smaczna
gosia1988 22.02.2013 16:49
poproszę talerz takiej zupki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak