Przepis i sposób przygotowania na: Legalna blondynka, czyli maślane muffiny z różowym lukrem
Kroki postępowania
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę, sól - przesiać.
Rozpuszczone masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać jajko, miksować do połączenia się składników, dodać kolejne jajko i całość ucierać 5 minut mikserem na najwyższych obrotach. Pod koniec dodać ekstrat z migdałów i zmiksować. Na zmianę dodawać do masy przesiane suche składniki i mleko, miksując po każdym dodaniu, aż do wyczerpania obu składników.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do suchego patyczka. Studzić na kratce.
Schłodzone babeczki udekorować lukrem i posypać perełkami z cukru lub dowolną różową posypką.
Smacznego!