Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik do maczania świeżo upieczonych bułek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
cebula 0,5 małej
pietruszka suszona
tymianek
masło 1 łyżeczka
sos sojowy 2 krople
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik do maczania świeżo upieczonych bułek

Na małej patelence na oliwie z oliwek podsmażyć delikatnie cebulkę i czosnek pokrojone w drobną kostkę.
Przyprawić pietruszką, tymiankiem, solą i pieprzem, dodać sos sojowy, chwilkę jeszcze podsmażać i dodać pod koniec masło, jak się rozpuści zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 23.02.2013 12:23
super pomysł
Rafał10 21.02.2013 21:55
nooo bardzo ciekawe hehe podpisuję tak wszystkie swoje zdjęcia... :)
mirosława4 21.02.2013 21:13
bardzo ciekawy przepis a zdjęcie jeszcze ciekawsze tym bardziej że podpisane nie swym nickiem...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak