Faworki Izy :

Faworki Izy :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    1 łyżka
  • olej

    1/2 l
  • mąka

    3 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • żółtka

    3 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • śmietana 18-procentowa

    7 łyżek
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść miękkie, sprężyste, gładkie ciasto . Rozwałkować . Radełkiem wykrawać długie prostokąty i nacinać je w środku. Przekładać jeden koniec przez dziurkę tak by tworzyła się kokardka. . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu partiami na rumiano .Wyjmować na papierowy ręcznik kuchenny by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BozenA

23.11.2010 16:37
pycha

BozenA

23.11.2010 16:37
pycha

bietka

27.09.2010 22:51
wyglądają apetycznie:)

mehia

21.07.2010 07:52
bardzo je lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat