Krok

original

Do blendera przełożyć 2 obrane ząbki czosnki, dodać pomidory z puszki- wraz z sokiem oraz umytą i osuszoną bazylią. Dokładnie zblendować tak aby powstał z tego sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można oczywiście dodać więcej czosnku.

Krok

original

Mięso mielone podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać sól , pieprz. Pod koniec dodać odsączone z zalewy pieczarki i dokładnie wymieszać. Ściągnąć z gazu. Surowy makaron przełożyć do miski, zalać powstałym sosem, dodać mięso i wymieszać

Krok

original

Przełożyć do żaroodpornego naczynia w którym będziemy zapiekać. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu, przykryć kilkoma listkami bazylii.

Krok

original

Zawinąć naczynie w folię aluminiową i zapiekać 30 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)



Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    uwielbiam różnego rodzaju zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    napewno przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    moje smaki
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    kolorki przepiękne :) i ładnie podana :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    pyszne lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agula&Stabi

    Wygląda extra :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Wygląda wybornie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !