Przepis i sposób przygotowania na: placek makowy
Placek należy piec w temp 180*c 40 minut
jajko | 5 szt |
mąka | 1 szkl |
cukier | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 1/2 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczki |
mak | 15 dag |
masa | |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier puder | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 szt |
mąka | 1 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1/2 łyżki |
mleko | 1/3 l |
margaryna | 1/2 kostka |
masa makowa | |
mak | 20 dag |
cukier | 15 dag |
masło | 4 dag |
jajko | 4 szt |
delicje | 3 paczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: