Biszkopt na tort

Biszkopt na tort

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • cukier

    8 łyżek
  • mąka pszenna

    8 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywno dodać cukier, żółtka i ubijać na sztywno. Mąkę przesiać dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać i delikatnie mieszać. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem. Piec w 160 st około 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

28.08.2013 11:22
duży biszkopt,akurat na porządny tort.

misia53

04.01.2013 21:44
to jest niezawodny biszkopt

Krystyna32

19.04.2012 10:45
super

Mariusz10

24.10.2011 22:51
robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat