Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z lukrem
Zrobić lukier: utzeć białka z cukrem pudrem i na koniec dodać sok z cytryny. Pączki maczać w lukrze i posypać cukiereczkami.
mąka | 80 dkg |
żółtko jajek | 8 szt |
drożdże | 8 dkg |
mleko | 1 szklanka |
margaryna | 150 gram |
cukier | 1/2 szklanki |
spirytus | 3 łyżki |
olej do smażenia | |
lukier | |
cukier puder | 1 szklanka |
białko | 3 szt |
sok z cytryny | 1 łyżka |
cukiereczki do posypania | |
marmolada |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: