Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem śmietanowo-szpinkowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garście
śmietana 18 proc 200 ml
masło 2 łyzki
sól do smaku
makaron
parmezan 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem śmietanowo-szpinkowym

Na rozgrzane masło wrzucamy szpinak dosłownie 1 min mieszamy , dodajemy śmietanę , sól, ser i chwilkę smazymy jakieś 5 min :D
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , potem tylko łączymy i smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.02.2013 19:27
świetna propozycja
Anna133 13.02.2013 08:22
Nawet nie wiedziałam że szpinak robi się tak szybko, i zmienia swój smak podczas obróbki , teraz będę go często używać
Anna133 12.02.2013 13:45
pierwszy raz robiłam danie ze świeżego szpinaku :P ale bardzo mi smakowało :)
gosia1988 12.02.2013 13:26
pięknie podane i na pewno super smakuje
fijolek91 12.02.2013 13:14
wygląda zachęcająco:)
Justyna28 12.02.2013 13:08
rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak