Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z fenkułem w rozmarynie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2
febkuł 0,5 bulwy
rozmaryn 1 łyżeczka
marchew 1
wino białe 0,5 szkl
woda 0,5 szkl
sól
pieprz
cebula 1
olej do smażenia
śmietana 18 proc
cukier 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z fenkułem w rozmarynie

Udka oczyścić i zdjąć skórki, na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć udka i obsmażyć z obu stron , dodać cebulę, czosnek i drobno pokrojoną marchewkę, fenkuł, dodać rozmaryn, podlać winem i wodą, dusić do miękkości. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a warzywa w reszcie wywaru zmiksować i dodać 2-3 łyżki śmietany. Podawać osobno w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 11.02.2013 14:31
Oj tak, zgadzam się. Takie mięsko z chęcią bym zjadła.
Granita 11.02.2013 14:29
zjawiskowo wygląda-niczym ilustracja z profesjonalnej gazety kulinarnej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak