Bigos po góralsku

Bigos po góralsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    3 kg
  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • kiełbasa

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso udusić z cebulą, kiełbasę pokrojona w kostke przysmażyć na patelni i poloczyc z uduszonym mięsem. Kapustę kiszoną przepłukać wodą i ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Do ugotowanej kapusty dołożyć mięso i kiełbasę i cały przecier pomidorowy wymieszać, chwilę pogotować na małym ogniu. Doprawić pieprzem i solą do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

22.12.2011 20:45
mniam

kasiurek

19.11.2010 10:59
polecam

Aleksandra45

19.11.2010 10:34
świetny pomysł :-)

iwona332

18.09.2010 20:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat