Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wieprzowa
1 sztuka -
masło
50 g -
olej rzepakowy
-
Kminek mielony Prymat
-
tymianek
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
kapusta kiszona
100 g -
cebula
1/2 sztuka -
ziemniaki
4 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku IV: Polędwica wieprzowa na śląskiej ciapkapuście, odc. 24
Kroki postępowania



Następnie zdejmujemy mięso, a na patelnię dolewamy odrobinę wody, chwilę odparowujemy i zostawiamy esencję sosu. Na koniec dodajemy zimne masło, wyłączamy ogień i mieszając rozprowadzamy masło na patelni. Dosypujemy odrobinę soli.

Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się