Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serduszka pomarańczowe z glazurą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kost.
jajko
cukier 3/4 szkl.
mąka 3 szkl.
cynamon Prymat 1/2 łyżki
skórka pomaranczowa mielona 1 łyżka
Glazura:
woda 1/2 szkl.
cukier 1/3 szkl.
sok z limonki 3 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżki
Goździki całe Prymat 2 szt.
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: serduszka pomarańczowe z glazurą

goździki utłuc w moździerzu,margarynę utrzeć na puszystą masę dodać jajko,cukier,przesianą mąkę,cynamon,imbir,skórkę pomarańczową zmieloną i utłuczone goździki,całość wyrobić na gładką plastyczną masę wyłożyć na stolnicę cienko rozwałkować i wycinać foremkami w kształcie serduszek ciastka układać na blasze i piec w temp.180st.ok.10-15min.na złoty kolor,składniki glazury wlać do rondelka wymieszać i zagotować cały czas mieszając gotować aż masa zacznie gęstnieć,a następnie gorącą glazurą smarować przestudzone serduszka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.11.2013 16:08
świetny przepis na pyszne ciasteczka
Seba 03.05.2013 11:25
bardzo fajne
Iwka 09.02.2013 15:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak