Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczki korzenne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
mąka żytnia 3/4 szkl.
jajko 2 szt.
cukier puder 1/2 szkl.
margaryna stopiona 1/2 kost.
miód 10 dkg.
kakao 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kardamon 1 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki korzenne

do miski wsypać wszystkie składniki i wyrobić tak aby powstała gładka lekko klejąca się masa,wałkować powstałą masę na grubość ok.0,5cm.i wycinać ciasteczka o różnych kształtach foremkami,układać je na blasze wyłożonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem i piec w temp.180st.ok.10-15min.Po wystudzeniu można polukrować,ja nie lukrowałam bo lubię takie bez lukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.05.2014 07:25
już dawno nie robiłam
Wafelek2601 30.03.2013 19:37
Mniam, bardzo dobre
Iwka 09.02.2013 15:21
mmm... muszą być pyszne i aromatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak