Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk wołowy z cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 0.5 kg
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
mąka do smaku
cebula 2-3 sztuki
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk wołowy z cebulką

Kroki postępowania

1
Mięso włóż do miski, wbij dwa jaja, dodaj trochę bułki tartej(2-3 łyżki) dopraw solą, pieprzem, oregano do smaku.Całość wymieszaj.
Krok 1 - Befsztyk wołowy z cebulką foto
2
Zrób okrągłe, płaskie befsztyki, otocz je w mące i kładź na rozgrzany tłuszcz. Smaż obustronnie, nakłuwaj co jakiś czas widelcem. Na osobnej patelni na oleju usmaż 2-3 cebule, pokrojone w drobną kostkę, duś pod przykryciem i mieszaj co jakiś czas.
Krok 2 - Befsztyk wołowy z cebulką foto
3
Na usmażone befsztyki nałóż usmażoną cebulę, podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego...
Krok 3 - Befsztyk wołowy z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.05.2013 18:09
sama pychotka
olkaaa 22.04.2013 07:51
chyba się dziś skuszę
pajbek 20.02.2013 14:54
wygląda na smaczniutki :-)
Krzysztof15 09.02.2013 15:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak