Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola 0,5 kg
kiełbasa śląska 4 sztuki
boczek wędzony 25 dag
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU

Fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie.
Gotujemy do miękkości.Kiełbasę , boczek i cebulkę kroimy w kostkę,podsmażamy na patelni,dodajemy do fasolki.Dusimy przez 15 minut,dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 03.07.2013 10:39
dawno nie robiłam, warta spróbowania
ewaa 12.03.2013 21:03
pychota:)...jak nie mam czasu też dodaję fasolę z puszki
Goya 17.02.2013 15:40
super
tessinka 07.02.2013 21:47
bardzo lubie...
Sandra9 07.02.2013 20:09
mogę ją jeść codziennie!
meg1984 07.02.2013 20:06
też lubię
Konczi 07.02.2013 20:04
pycha! głodna się zrobiłam ;)
msmors 07.02.2013 20:01
uwielbiam fasolkę
MagdaXXX 07.02.2013 19:55
jeśli nie mamy czasu to można dodać 3 puszki białej fasoli,jest równie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak