Ryba z Trynidadu

Ryba z Trynidadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • curry

  • limonka

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 dzwonka halibuta - użyliśmy dorsza, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1 łyżka curry w proszku, 1 łyżka wiórków kokosowych, 2 szalotki drobno posiekane, 2 ząbki czosnku, posiekane, 1 łyżka oliwy, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 3 łyżeczki startej skórki z limonki, 1/2 szklanki soku z limonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać jogurt, oliwę, sok i skórkę z limonki, czosnek, szalotki, wiórki kokosowe, sól i pieprz. Rybę położyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem z jogurtu. Zapiekać 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lidzia

16.02.2015 11:09
Wygląda smakowicie.

Karolina92

05.12.2010 11:17
swietne polaczenie i swietna prezentacja!

Arleta / kaja13

16.09.2010 14:13
jutro wypróbuję ale myślę że będzie pyszne

buksiak12

27.08.2010 12:19
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:24
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:48
fajny przepis

patelka

29.07.2010 15:15
nazwa brzmi wspaniale mniemam że i potrawa równie dobrze smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat