Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z łopatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0.5 kg.
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna do oprószenia
olej do smażenia
cebula 2 szt.
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z łopatki

Mięso kroimy w grubszą kostkę.Oprószamy mąką.Podsmażamy na oleju.Przekładamy do garnka.Podlewamy wodą-tak ok. 3/4 objętości mięsa.Dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju cebulę oraz liść laurowy i ziele angielskie.Dusimy na małym ogniu.Mieszamy od czasu do czasu.Gdy mięso jest już miękkie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką pszenną.Mieszamy.Dodajemy przyprawy.Chwilę jeszcze wszystko razem podgrzewamy.Możemy podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 16.07.2013 20:42
pycha sos....
Pietruszka 13.04.2013 21:31
pasuje też do klusek śląskich
miki47 23.02.2013 14:29
daję smacznie
miki47 23.02.2013 14:28
pycha
kamyk 07.02.2013 13:21
pycha sos, ja lubię z łopatki
Gracer 07.02.2013 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak