Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka duszone w kapuscie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka 1 kg
kapusta kiszona 1 kg
przyprawa uniwersalna
cebula 0,5 kg
pieprz
sól
woda 1,5 szkl
czosnek 8 ząbków
olej
masło 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: udka duszone w kapuscie

Kroki postępowania

1
udka nacieramy startym czosnkiem i smazymy na masle z dodatkiem oleju az lekko sie zarumieni skórka z każdej strony
Krok 1 - udka duszone w kapuscie foto
2
udka wyciągamy na miskę
Krok 2 - udka duszone w kapuscie foto
3
w tym samym naczyniu co smażyliśmy udka dusimy cebulę
Krok 3 - udka duszone w kapuscie foto
4
nastepnie zagotowujemy kapuste by nie była zbyt kwaśna i odsączona dodajemy do brytfanki wraz z cebulą i udkami wszystko razem dusimy do miękkosci doprawiamy do smaku przyprawami
Krok 4 - udka duszone w kapuscie foto
5
podajemy z ziemniakmi
Krok 5 - udka duszone w kapuscie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 08.07.2013 15:06
pycha obiad
Amellia 06.02.2013 09:14
pycha
gosia56 05.02.2013 20:28
ciekawy trzeba wyprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak