Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mielona wołowina 500 g (z udźca)
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie

Sos

Party Dip Meksykański 1 opakowanie
woda 2 łyżki
ketchup łagodny 5 łyżek
kolendra 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 8 szt.
awokado 1 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Do dekoracji

kolendra
podpłomyki 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów

Kroki postępowania

1
Mięso połączyć z przyprawą do wołowiny Prymat, dodając cebulę, pokrojone masło i czosnek i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów foto
2
Wodę, ketchup i Party Dip Meksykański dokładnie wymieszać. Dodać przekrojone na pół pomidory koktajlowe, awokado i posiekaną kolendrę, wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów foto
3
Z mięsa uformować cienkie hamburgery i grillować po 5 minut z każdej strony na grillu na tackach lub na patelni grillowej na oleju.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów foto
4
Podpłomyki grillować przez chwilę obok burgerów na patelni (lub grillu), aby były ciepłe.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów foto
5
Grillowane hamburgery podawać na podpłomykach, z przygotowanym wcześniej sosem. Udekorować świeżą kolendrą.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 36: Pikantne burgery z sosem z awokado i pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak