Przepis i sposób przygotowania na: Portuguese fish fritters czyli kotleciki rybno ziemniaczane
Kroki postępowania
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie,odcedzamy i dobrze ugniatamy.Lekko przestudzone mieszamy z rybą,dodajemy jajko,pietruszke,drobniutko pokrojoną cebulę,gałke muszkatałową i doprawiamy solą i pieprzem.
kulki,smażymy do czasu aż będą ładnie zrumienione z obu stron.
Usmażone przekłądamy na papier kuchenny w celu odsączenia z tłuszczu.
Fetę rozdrabniamy,lączymy z jogurtem i przecisniętym czosnkiem(najlepiej zrobić to blenderem)
Również w internecie mozna znalezć sporo przepisów na portuguese fish fritters,które skłądają się z dorsza i ziemniaków-fajnej alternatywy dla piatkowej ryby z ziemniakami albo frytkami:)
Polecam:)