Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
cebula 3-4 szt
czosnek 1-2 główka
sól do smaku
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w talarki, czosnek w platsenki. Włożeć do miseczki udka, czosnek, cebule, szczelnie przykryć, odstawic w zimne miejsce na kilka godzin.
Krok 1 - Udka pieczone foto
2
Naczynie, w którym będą piekły sie udka posmarować olejem. Udka oczyścic z czosnku i cebuli, posolić, ułożyć w żaroodpornym naczyniu (lub na blaszce do pieczenia). Piec aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Udka pieczone foto
3
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Udka pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.10.2013 10:21
świetne udka!
dianix 12.04.2013 20:50
slinka leci
gusia1000 15.02.2013 00:34
rarytas dla mięsożerców.
kuklik 08.02.2013 20:45
smakowite
Poison1988 05.02.2013 10:30
prosty i smaczny7 przepis :) też często takie robię :)
Katarzyna54 05.02.2013 09:03
pyszne
Zdzisław 05.02.2013 00:37
chrupiące i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak