Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bita śmietaną i brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 80 g
cukier drobny 80 g
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
gorzka czekolada 30 g
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 2 płaskie łyżki
brzoskwinie w puszce 3-4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bita śmietaną i brzoskwiniami

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem.Cały czas ubijając dodawać po żółtku oraz cukier waniliowy.Potem dodać mąkę i startą na drobnych oczkach gorzką czekoladę.Masę wylać na dużą blachę wyłożoną papierem.Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec ok 10 minut.Po upieczeniu ciasto wyłożyć na ściereczkę i zwinąć razem z nią w rulon.Odłożyć do wystudzenia.Śmietanę ubić z cukrem pudrem.Brzoskwinie drobno pokroić ,wymieszać z ubitą śmietaną. Wystudzone ciasto rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć.Wstawić do lodówki do schłodzenia, przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.01.2014 10:55
wygląda na przepyszną :)
ONY_za_kare 16.10.2013 14:44
smaczny deser
Motorek 08.10.2013 09:06
bardzo smaczna
Alex_M 16.06.2013 10:28
chetnie bym zjadla kawaleczek!
rjustysia 09.05.2013 23:56
Czekolada dodaje kontrastu między białym kremem i jasnym ciastem, świetny pomysł :)
babajaga1969 04.02.2013 21:47
lekkie ciacho
Monika58 04.02.2013 21:39
pyszniutka
Magda24 04.02.2013 21:23
pyszna roladka :)
Miki 04.02.2013 18:19
mniam
Habibi 04.02.2013 18:18
I właśnie teraz miałabym ochotę na taką roladkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak