Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kg
ziemniaki ugotowane 650 gram
mąka pszenna 90 gram
mąka ziemniaczana 180 gram
jajko 4 sztuki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki i ser przecisnąć przez wyciskarkę (lub dobrze wymieszać), dodać do tego mąkę ziemniaczaną i połowę zwykłej, oraz jajka i sól. Zagnieść ciasto. Wysypać pozostałą mąkę na stolnicę i rozwałkować. W razie potrzeby dodać wiecej mąki. Uformować wałeczki, kroić na małe cześci. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować 4-5 minut. Podawać z bułką tartą usmażoną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 10.03.2014 09:16
coś dla mnie
Róża1 30.08.2013 22:15
super się prezentują:-)
Katarzyna59 21.07.2013 16:00
smaczne kopytka
Alex_M 06.06.2013 10:46
uwielbiam :)
Ada-Gaba 22.05.2013 06:47
bardzo lubimy
Katarzyna156 05.04.2013 09:54
pyszności :)
miki47 27.03.2013 09:34
fajny przepis
Marta17 01.03.2013 22:10
bardzo lubie kopytka
gusia1000 14.02.2013 00:05
Lubię je.
Izabela/bella81 09.02.2013 08:19
pyszności
Marlenka.S 02.02.2013 20:03
swietnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak