Marchewka pieczona w mleku

Marchewka pieczona w mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

  • mleko

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 6 dużych marchewek pokrojonych w cienkie plasterki, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka cukru, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

SPOSÓB WYKONANIA: Marchewkę ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wymieszać mleko, cukier, sól i pieprz. Wymieszać z marchewką. Na wierzch położyć kawałki margaryny. Posypać natką. Piec 30 - 45 minut w temperaturze 180 stopni aż marchewka będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

23.08.2011 20:10
prosty ale bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat