Bochenek rybny

Bochenek rybny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • papryka

  • jaja na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 675g ryby, 1 szklanka bułki tartej, 1 starta średnia cebula, 1 mała posiekana słodka papryka, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, pół szklanki mleka skondensowanego lub zwykłego, 1 łyżka margaryny, 2 liście kapusty, 2 jajka ugotowane na twardo.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę natrzeć sokiem z cytryny. Ugotować, usunąć kości i podzielić na bardzo małe kawałki. Wymieszać z połową bułki tartej, mlekiem, papryką. Dokładnie wymieszać. Liśćmi wyłożyć keksówkę. Na liście wyłożyć połowę masy, a na nią jajka. Przykryć resztą masy. Posypać resztą bułki tartej, polać rozpuszczoną margaryną. Piec na złoty kolor czyli ok. 30 - 35 minut w temperaturze ok. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

16.08.2010 00:03
super

Ewa104

05.08.2010 18:31
Rewelacyjny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat