Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa z kaszą kuskus

5.0
(23)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pieczone warzywa z dodatkiem kaszy kuskus, świetnie sprawdzą się jako propozycja obiadowa dla osób stroniących od mięsa, czy tych poszukujących lżejszych potraw. To danie jest nie tylko kolorowe na talerzu, ale również pyszne! 

Sprawdźcie inne przepisy z dodatkiem przypraw w Tubie Prymat.

Składniki:

marchew 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 główka
cytryna 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
papryka 1 sztuka
oliwa 2-3 łyżki
Przyprawa do warzyw i sałatek w tubie 1 łyżka
kuskus 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa z kaszą kuskus

Pieczone warzywa z kaszą kuskus stanowią idealny dodatek do wielu dań. Mogą też być daniem samym w sobie, na przykład dla osób niejedzących mięsa. Posiłek z kaszą kuskus jest pożywny i sycący.

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy warzywa w mieszance oliwy i PRZYPRAWY DO WARZYW I SALATEK PRYMAT, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.

KROK 2: PIECZEMY WARZYWA

Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut.

KROK 3: PRZYKŁADOWE SPOSOBY PODANIA

Warzywa posypujemy rukolą lub bazylią. Podajemy z ugotowaną kaszą kuskus.

Sprawdź także inne przepisy na kaszę kuskus:

Pieczone kwiaty cukinii nadziewane kaszą kuskus i suszonymi pomidorami

Kasza kuskus na słodko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak