Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    25 dag
  • ziemniaki

    50 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • mąka pszenna1

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę należy opłukać pod wodą i namoczyć, najlepiej na noc w wodzie. Po tym czasie należy fasolkę wraz z wodą przelać do garnka i ugotować. W drugim garnku należy ugotować ziemniaki pokrojone wcześniej w kostkę. Po ugotowaniu należy dodać je do fasoli. Wędzony boczek należy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Skwarki z boczku należy dodać do zupy, a z wytopionego tłuszczu przygotować zasmażkę dodając do niego mąkę. Zasmażkę należy rozprowadzić zupą i połączyć z nią. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

04.03.2014 15:53
smaczna zupka

IKrakowianka

21.11.2012 19:10
super zupa

szajba2

16.04.2011 19:24
lubię tę zupę

Goya

02.03.2011 19:12
mniam

Barbara55

24.02.2011 15:49
konkretna i pożywna

Henryka2

27.01.2011 11:53
Dobra zupka na zimę!

rakow2

06.12.2010 14:35
smaczna i zdrowa

katarzynka455

17.10.2010 16:24
lubię taką zupkę

Matik

25.07.2010 22:39
Lubię!

loren83

25.07.2010 19:14
Uwielbiam i zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat