Ryba Tacari

Ryba Tacari

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • kumin

  • imbir

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag ryby, 1 cebula w plasterki, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki czarnego pieprzu, 2 łyżeczki kuminu, 1 łyżka oleju, 1 łyżka soku z limonki, 2 łyżki imbiru, 1 wydrążona papryczka habanero - użyliśmy chili, 500 ml wody.

SPOSÓB WYKONANIA: Oczyszczoną rybę natrzeć sokiem z limonki. Podzielić na mniejsze porcje. Doprawić połową soli i pieprzu. W garnku zrumienić cebulę i imbir. Do garnka włożyć rybę, kumin, resztę soli i pieprzu, wlać wodę. Gotować 10 - 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

13.09.2010 20:52
mniam!

buksiak12

27.08.2010 12:18
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:24
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:47
fajny przepis

patelka

29.07.2010 15:14
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat