Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
500 g -
ząbek czosnku
1 -
imbir
2 cm -
biały ocet winny
40 ml -
miód
1 łyżka -
sos sojowy jasny
100 ml -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
ziele angielskie
3 ziarna -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
zielona cebulka
Sposób przygotowania
Do naczynia żaroodpornego dodaj pokrojony czosnek, imbir, świeże chili, ocet z białego wina, miód i sos sojowy.
Całość mieszaj do momentu, aż miód całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj suszoną słodką paprykę, ziele angielskie i majeranek.
Natrzyj żeberka przygotowaną marynatą i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Przygotowane żeberka posyp zieloną cebulką.
Kiedy żeberka będą miękkie, a mięso będzie odchodzić od kości, to znak, że są gotowe.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się